Снимка: БГНЕС

Съдът разпитва свидетели, били на мястото на фаталната катастрофа, която отне живота на Милен Цветков навръх Великден миналата година. На заседанието показания даде семейство, което чакало също на червен светофер от отсрещната страна, пише "24 часа".

Трафикът бил спокоен, почти нямало коли, а пешеходците също били по-малко. Докато чакали, чули силен шум и видели как първата кола - на Цветков, останала в средата на кръстовището.

Още по темата

Жената се обадила на телефон 112 , видели как шофьорът на аудито, предизвикал сблъсъка, излязъл от автомобила и започнал да търси нещо на задната седалка на колата.

"Добре съм", казал журналистът Милен Цветков на хората, втурнали се да му помогнат миг след катастрофата. После се опитал да излезе от колата. Хората го съпроводили до тротоара. За последните минути от живота на журналиста разказа в Софийския градски съд охранител от столичния мол, пред който стана трагедията.

На разпита присъстваше и таксиджията, който стоял на кръстовището пред мол "Парадайз" в средна лента. И разказа, че от силния удар предните и задните стъкла на колата се спукали.

Свидетели отричат Кристиан Николов или някой друг от аудито, което е шофирал, да е оказал помощ на Цветков след сблъсъка. "Никой друг не е правил изкуствено дишане освен медиците", казаха те.

Миналата седмица Симона, гаджето на Кристиан, разказа пред съда, че той лично е оказал първа помощ на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане.

Думите й бяха потвърдени от друг свидетел, който също твърди, че Кристиан оказал помощ, дори бил бос.

Коментари Напиши коментар

165

Анонимен

преди 4 седмици

пешеходците които не можа да убие трябва да искат обещетени
дано да прочетът и подъдът жалби в съда

164

Анонимен

преди 1 месец

Айдеееее.... Платиха, сега ще има свидетели да си измучат всичко от пръстите... Така се прави то, тука е България! Ако преедтъпниците не управляват и не се разхождат по улиците, закъде сме?!?!

163

Анонимен

преди 1 месец

Това дело се превръща в цирк.
Правилния въпрос е
Кой е блъснал Милен Цветков и бил ли е под въздействието на наркотици.
Отговори на тези два въпроса има недвусмислен.
Другото е без значение. Човека е обит след умишлено използване на забранени вещесва и умишлено упраляване на МПС. Следователно говорим за предумишлено убийство.