Снимка: Facebook

Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за отстраняване от длъжност на кмета на община Годеч Радослав Асенов и на заместник-кмета на общината.

В хода на образувано от Специализирана прокуратура досъдебно производство двамата са привлечени като обвиняеми за това, че Радослав Асенов ръководил, а неговият заместник Н.С. участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел. А именно - да върши съгласувано в страната длъжностни и документни престъпления, незаконно придобиване на парични средства от европейски фондове, както и на средства, принадлежащи на българската държава или предоставени от ЕС за съфинансиране на проекти, администрирани от Държавен фонд "Земеделие", пише "24 часа".

Организираната престъпна група е действала на територията на Софийска област и София-град. За участие в нея са привлечени в качеството на обвиняеми още две лица.

В хода на разследването, на 11.02.2021 г. на територията на гр. Годеч и гр. София бяха извършени 18 претърсвания и изземвания, в т.ч. в служебни помещения в община Годеч и в Областната дирекция по безопасност на храните. Иззето бе голямо количество книжа, платежни документи на подставени лица, както и парични суми в лева.

С постановление на наблюдаващ прокурор на кмета на община Годеч Радослав Асенов е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 90 000 лева. Същата по вид мярка е взета и на Н.С. На двамата обвиняеми са наложени и забрани да напускат страната.

Събирането на писмени и гласни доказателства по досъдебното производство продължава. Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на Радослав Асенов и Н.С., тъй като престъпленията, за които са обвинени, са извършени във връзка с работата им. Налице са доказателства, че ако продължат да заемат длъжностите си в администрацията на община Годеч, това би попречило на обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи заседание по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на двамата обвиняеми.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 месец

До хехе

Какви предатели те гонят? Думата предател в този контекст не е "предател на нацията" (каквото и да знаичи това), а "враг на интереса на нашите хора".
И твоят народен съд, ако бъде въведен, ще е ОТ тея същите хора, срещу които го искаш. Първо ще си разчистят враговете, псоле ще си разчистят приятелите, а накрая и по-шумничките като теб ще изчзнат. А ако оставят семейството ти живо, след 60-70 години, някой твой внук ще ги плещи същите.

21

kmet didi tervelska

преди 1 месец

imam pari
tria
givko smeta taka me e u4il
sega go slogix v mig
tervel-krusari
krade se i za umrelie

20

Тервелска мафия

преди 1 месец

Не трийте коментара.елатеда се разпавяте с нас.защо ми триете истината за тая община Тервел.мафиоти.