Снимка: БГНЕС

КПКОНПИ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в окръжни съдилища на  обща стойност 406 547 219 лв. В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства.
278 299 803. 33 лв. се претендират от Васил Божков по внесена искова молба в Софийски градски съд.

Още по темата

Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че в периода 2014-2020 г. е ръководел организирана престъпна група.

Иска се отнемане на моторна яхта“Wasabi 60Apex” (пазарна стойност 41 000 лв.), Моторна лодка “Brig Falcon 420” (пазарна стойност 1 100 000 лв.) и на Самолет „Bombardier” (пазарна стойност 34 000 000 лв.).

От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на София, апартамент в гр. Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в гр. София, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, неджижими имоти в Париж.

Коментари Напиши коментар

173

Диана

преди 4 дни

Според мен, съдейки Божков трябва да се има впредвид условията в които се е подвизавал Божков и неговата формация-не можем да осъждаме някой защото е бил адекватен на условията в които е живеел!Според мен,ако Божков се съгласи да плати дължимите данъци+лихви към днешна дата,той би трябвало да попадне под някакъв вид мораториум върху другите си престъпления като убийства и изнудване в миналото - ако той не е убивал и изнудвал тогава,сам е щял да бъде изнудван и убит /макар че това е недоказуемо/

172

Анонимен

преди 1 седмица

Имаш милиони немаш милиони.

171

Анонимен

преди 1 седмица

Времето се затопля и лудите пак ще напъплят площадите за безплатна водка, сандвичи с кренвирши и бира. Затова и са тези превантивни мерки, да го сплашат.
------

А защо трябва да го сплашват, какво лошо има хората да протестират?