Снимка: БГНЕС

Окръжен съд – Монтана осъди на 10 месеца условно жена за опит за измама на Държавен фонд "Земеделие" с цел да получи неправомерно 348 000 лева от Еврофондовете.

На 15 октомври 2015 година в Монтана 42-годишната Д. И. С. като търговец представила в Държавен фонд "Земеделие" неверни сведения за стойността на къща за гости в Берковица. Тя дала и фалшиво разрешително за въвеждане в експлоатация на обекта, приемо-предавателен протокол между строителя и инвеститора за всички извършени строително-монтажни работи, удостоверение за категоризация на обект и декларация, че цялата инвестиция е завършена в одобрения срок.

Реално такъв обект изобщо не бил изграден и всички документи били фалшифицирани.

От Фонда установили измамата и по случая било образувано досъдебно производство.

Пред съда безнесдамата с висше образование и неосъждана, се призна за виновна. Тя си призна, че искала да получи средства в размер на 348 000 лева от Европейските фондове и заяви, че доброволно подписва споразумение за условното наказание.

От престъплението не са настъпили имуществени вреди. Съдът възложи разноските, направени на досъдебното производство за графологична и строителна експертизи - 915.93 лева, да бъдат платени от подсъдимата.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase