Общ преглед
Викторио Александров, който е подсъдим за убийството на бившата си приятелка Дарина и едногодишната им дъщеря Никол отново се изправя пред Софийския градски съд за последна пледоария на един от адвокатите му.

Престъплението беше извършено през октомври 2018 година. Частният охранител Викторио уби с пистолет Дарина в столичния квартал "Надежда". Няколко часа по-късно уби и детето си, след което е заловен от полицията.

Още по темата

Прокуратурата и близките на жертвите поискаха доживотен затвор без замяна. "Днес е последно заседание и силно се надяваме да чуем постановяване на присъдата. Мисля че делото премина в разумен срок. По-голямата част от него се проточи заради пандемията. То протече и по общия ред, малко над година", каза пред Нова тв майката на Дарина - Ваня Министерска.

Тя посочи, че Викторио помни какво се е случило и пред вещите лица е описал детайлно своите действия. "Думите му са потресаващи заради начина, по който бяха изречени: "Ударих я няколко пъти и тя падна. Извадих пистолета и я застрелях", обясни разказаното майката на Дарина.

По думите на Министерска, обвиняемият е изразил съжаление, според нея обаче чисто декларативно. Експертизи доказали, че няма данни убийствата да са извършени под афект или вследствие на упойващи вещества.

"Прокурорът поиска най-тежкото наказание. В пледоарията си изрази опасения за нашия живот. Ние получихме няколко заплахи, две от които бяха по телефона", обясни Министерска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар