Снимка: БГНЕС

Задържаният в Гърция Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския е предаден на българските съдебни власти и конвоиран до затвора в София, съобщиха от прокуратурата.

На 22.06.2020 г. състав на ВКС потвърди присъда на Йосифов по дело на Специализирания наказателен съд, с която той е осъден на 1 г. лишаване от свобода за изнудване и се привежда в изпълнение 3-годишна условна присъда, наложена по-рано от Софийския районен съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил, в рамките на чийто изпитателния срок е извършил ново престъпление.

В изпълнение на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22.07.2020 г. Апелативният съд в гр. Корфу постанови задържаният в Република Гърция беглец от правосъдието да бъде предаден на българските съдебни власти.

Изпълнението на това решение съдът отложи докато Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежаване на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи наказателен съд в Солун на 08.10.2014 г.

Според решението на Апелативния съд в Корфу 40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение "задържане под стража.

Предаването на задържания 51-годишен български гражданин и превеждането му в Софийския затвор са извършени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 2
От ДСБ не го дават. Иначе с удоволствие приемаме такъв кадър.

17

Анонимен

преди 1 месец

Що са го хванали? Не си ли е плащал за чадъра?

16

Анонимен

преди 1 месец

Като слушам какви се говорят, най-добре да изпразним затворите и да пуснем всички ***, за да може на спокойствие да се разследват шкафчетата, щото само те са общественозначими