Снимка: БГНЕС

Тримата полицаи от Районното управление в Сливо поле остават за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Русе. Те бяха задържани при спецоперация на полицията и прокуратурата за взимане на подкупи от шофьори-нарушители.

В схемата са участвали командир на отделение в Охранителна полиция и двама автоконтрольори с по 20 години стаж в системата. В хода на разследването са използвани и СРС-та.

От прокуратурата обясниха, че полицейските служители били наблюдавани повече от пет месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи. Според прокуратурата по време на дежурство полицаите взимали от шофьори-нарушители - наши и чуждестранни граждани, обикновено между 20 и 50 лева, за да не им съставят акт. Имало и по-големи суми - по 800 лева, 180 евро и 200 евро, съобщи Нова тв.

От прокуратурата обясниха, че 44-годишният Б.Б. е обвинен за 12 подкупа, 41-годишният Н.А. за пет подкупа, а Е.М. на 41 години - за девет подкупа.

"Това, което направиха от Окръжна прокуратура, е именно да излязат предварително, да обявят някои данни от разследването, макар и преиначени, макар и украсени с нехубави приказки. Ще пуснем жалба", обяви адв. Борислав Българинов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

За престъплението законът предвижда от три до 10 години затвор, глоба - до 20 000 лева, както и лишаване от право да се заема определена държавна и обществена длъжност и да се упражнява определена професия или дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase