Снимка: Pixabey

Окръжен съд – Монтана и Районен съд – Лом оставиха под стража 21-годишен мъж от град Козлодуй за извършени от него две престъпления – влизане с взлом и изнасилване.

На 6 декември към 5 часа сутринта М. Д. К. влязъл с взлом в дома на 19 годишната П. В. П. в село Мокреш, община Вълчедръм. Той счупил стъклата на входната врата на къщата, нанесъл на момичето удари и я изнасилил.

По-късно близките на пострадалата подали сигнал и полицаите го задържали.

С жалба до ОС – Монтана обвиняемият и защитата му поискаха по-лека мярка за неотклонение "Домашен арест". След като разгледа събраните доказателства и изслуша обвиняемия, който изказа съжаление за деянието си, съдебният състав отхвърли жалбата като неоснователна. Според магистратите налице са достатъчно данни, че М. Д. К. е извършител на двете тежки престъпления, за които е обвинен.

С оглед на изключителната агресия, с която са извършени деянията, и която говори за висока обществена опасност на лицето, съществува и опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, обяви съдът и потвърди най-тежката мярка за неотклонение – "Задържане под стража".

Определението на съда не подлежи на обжалване.

Делото бе разгледано по видеовръзка със следствения арест към Затвора в град Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase