Снимка: Facebook

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да остане в ареста.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че обвиняемата е автор на престъплението. Те подчертаха, че деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда няма опасност обвиняемата да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Още по темата

Това се извежда не само от тежестта на обвинението, но и от информация от конкретен лекар, че при Кристина има наличие на психични проблеми.

Тя не е вземала предписаните й лекарства. Според съда, това крие риск от извършване на престъпление, ако е на свобода. Назначената съдебно-психиатрична експертиза тепърва ще изясни психическото състояние на жената. Тя е със завишена опасност и затова трябва да остане в ареста, категоричен е съдът. Определението е окончателно е не подлежи наобжалване.

Обвиняемата не беше конвоирана в съда. Постъпила е декларация от нея, че не желае да участва в заседанието по здравословни причини. Нейният адвокат обясни, че имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпадала в безтегловност. Той поиска по-лека мярка и изрази съмнение, че може друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.

Кристина Дунчева е под отговорност за тежко умишлено престъпление. Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. Ако бъде призната за виновна, я грозят не по-малко от 10 години лишаване от свобода.

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 месец

По времето на Соца. жените нямаха "спирачки" условията се създаваха за тях по Съветски образец. Тази жина е живяла с този мит за величие след като е с две деца. Родителите и са също виновни. Връзката и с мъжа е нарушена от нея. Искалае да има самостоятелност, платена работа. Но на тия години е изпуснала влака, / няма практика и професия/ .
Никой няма да и търси услугата на висшето за което е разчитала.

35

Защо

преди 1 месец

Защо няма и други заподозрени? Толкова леко ли се гледа на такова престъпление?

34

Анонимен

преди 1 месец

Всички около Кристина са я тровили. Предполагам, че е била безкрайно използвана от семейството на мъжа и неговите членове. Трудно се е приспособявала в такива условия, предполагам, че те са били *** и Кристина и децата са тяхна жертва. Добре прикрити действия на бащата по много начини, за да печели привърженици и симпатизанти.