Снимка: БГНЕС

Вечерта на първия ден на февруари тази година мъж влязъл в хранителен магазин в центъра на село Софрониево, област Враца. В търговския обект работела жена, с която той бил в близки отношения. Мъжът поискал от нея две бутилки бира "на вересия", тъй като нямал пари.

Жената видяла, че приятелят й е във видимо нетрезво състояние и решила да му откаже. Това подразнило обвиняемия, който изчакал да излезе навън пред магазина, където силно я ударил. Жената паднала, а нападателят й се развикал, като продължил да я рита. Пострадалата молела за помощ.

Свидетели, намиращи се в клуба наблизо, чули женския глас. Един от тях се притекъл на помощ. Попитал побойника за причината на действията му, а той отговорил, че това са "техни работи" и го ударил с юмрук в лицето. Веднага след това напуснал местопроизшестивето с автомобил. За инцидента били уведомени органите на реда.

Впоследствие е била изготвена съдебномедицинска експертиза, според която на пострадалия мъж са били причинени контузии на главата - двустранно кръвонасядане на лицето и разкъсно-контузна рана. Касае се за лека телесна повреда.

Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание спрямо обвиняемия, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление. Това съобщиха от прокуратурата.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase