Снимка: БГНЕС

Пращат на съд непълнолетен, пребил и ограбил мъж в София. На 16.11.2020 г. момчето, заедно със съучастници, отнело чужди вещи – раница с преносим компютър, мобилен телефон, мъжки кожен портфейл, банкови карти, карта за болница и лична карта, всичко на обща стойност 812,28 лева. Младежът нанесъл и удари с крака по тялото на жертвата си, съобщиха още от прокуратурата. Въпреки, че е непълнолетен, извършителят е разбирал отлично постъпките си, допълниха от съда.

На 11.03.2020 г. около 23,30 ч. на бул. "Витоша" в гр. София извършителите се срещнали и се уговорили да намерят някой пиян мъж, когото да ограбят и да му вземат телефона и парите. Около 04,30 ч. на 12.03.2020 г. те забелязали пиян мъж, който носел раница на гърба си.

Около 04,50 часа в тунел на жилищна кооперация на ул. "Три уши" непълнолетният скочил на гърба на пострадалия и по този начин го съборил на земята, след което започнал да го рита. Мъжът стискал здраво раницата си за презрамката, но след непрекъснатите ритници и дърпане на раницата рамото му се извадило. От болката пострадалият пуснал раницата и пазел главата си от ударите.

След като успели да издърпат раницата с намиращите се в нея вещи, момчетата избягали. Раницата изхвърлили в кофа за боклук в близост до мястото на нападението, а съдържащите се в нея вещи - на обща стойност 812,28 лева, задържали за себе си.

Досъдебните производства водени по отношение съучастниците на обвиняемия - И. И. и К. М. са приключили със сключване на споразумения.

Предстои делото срещу обвиняемия Е. Г. да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase