Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска най-тежката присъда в българското законодателство - доживотен затвор без право на замяна за Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, подсъдими по делото за атентата на летище “Сарафово”, съобщава БГНЕС.

Атентатът на бургаското летище "Сарафово" взе живота на 7 души, сред които и българския шофьор на автобуса с израелски туристи.

Още по темата
За днес бяха призовани двама свидетели в съдебната зала. В момента продължават пледоариите.

По делото, обвинени в тероризъм са двамата чужденци, които се издирват от Интерпол с червена бюлетина.

На 18 юли 2012 г. избухна бомба в автобус с израелски туристи. Тогава френският гражданин от ливански произход Мохамед Хасан ел Хюсейни детонира взривно устройство на паркинга на летището.
 
При кървавия атентат загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса български гражданин и извършителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.

На 15 юли 2016 г. на съд бяха предадени Мелиад Фарах – австралийски и ливански гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм.
 

Коментари Напиши коментар

18

Баи

преди 1 месец

Вярно , че бе по времето на - геп ,герб някои твьрдеше , че не се знае кои са атентаторите сьс сигурност и са задьржали не когото трябва - без сигурни доказателства

17

Анонимен

преди 1 месец

Те са членове на Хизбула и нека Европейският съюз, да я обяви за терористична организация.

16

Ф.С.В.

преди 1 месец

До Пешо Май-муната---първите високопоставени личности отишли на летището след атентата са Цветан Цветанов и президента Плевнелиев- После Борисов остро осъжда ИРАН-- и Израел се готви за нападение над Иран!! Лошо скалъпен еврейски Атентат срещу самите евреи- с участието на васалите(ГЕРБ) продали се на еврейски НПОта и ходещи на Молитвени Закуски всеки месец!!