Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки отсече, че е невинен по делото за рекет и изнудване, което се води срещу него.
На първа инстанция той беше оправдан, но вчера апелативният със във Варна му наложи наказание от 4 години затвор.

Още по темата

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, коментира по този повод Марешки пред Нова тв.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция и че съдебната система е независима”, обяви още политикът.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знаем кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на „Воля“.

 

Коментари Напиши коментар

103

До 87

преди 1 седмица

Продажник, но...към Кого???? Явно смяташ, че е продажник спрямо Руските интереси в БГ. Той пере най- вероятно руски пари, а гласува За Конституцията. С което показа, че е Повече Българин от Радев Матрьошкин Фигурантов.

102

Обективно

преди 1 седмица

Присъдата е недостойна за един честен съд. Марешки е прав в случая. Присъдата му е заради това, че даде подписа си за Конституцията. Наказват го Руските калинки в съда. Третата инснанция е на Лозан Панов. Предвиждам, че той ще потвърди присъдата, тъй като е против ББ. Остава Страсбург.

101

Анонимен

преди 1 седмица

На крива мутра Брюксел му е виновен.