Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки смята да обжалва присъдата, определена му днес, в законовия срок.

Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. В какво ме обвиняват де факто -  в това, че съм съдействал да се разруши една незаконна постройка – т.е. искал съм да се спази законът, пише той в позиция, разпространена от пресцентъра на партията му.

Още по темата

Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора нищо не му се случи. Това говори много за начина на работа. Нелепо е да се твърди, че съм искал да получа от някого 10 хиляди лева и то чрез заплахи или незаконни действия. Обемът на бизнеса ми - и аптеките, и бензиностанциите, показва, че такова твърдение е повече от несериозно, коментира Марешки.

Според него моментът за постановяване на присъдата е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23 септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата обявява за такива.

Явно съм им много удобен в момента - от една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ. Но от друга страна "Воля" винаги е била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното "галено" дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви "успехи", смята Марешки.

 

Коментари Напиши коментар

40

Ъ

преди 2 месеца

БАЙ СТАВРИ Е СТРОГ НО СПРАВЕДЛИВ-ЧЕСТИТО !

39

ЗАМЪЛЧИ КОТИЛО!

преди 2 месеца

КОМУНИСТИЧЕСКО КОТИЛО, МНОГО СТЕ ЩЕДРИ НА ЗАТВОРИ, А КОГА ДА СЪДИМ ВАС ЗА БЕЗБРОЙНИТЕ ВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ : ЗА КРАЖБИТЕ, ЗА АТЕНТАТИТЕ , ЗА УБИЙСТВАТА, ЗА ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТА - 86 НА БРОЙ, ЗА УБИТИТЕ НАД- 60 000 НЕВИННИ БЪЛГАРИ, ЗА ХРАНЕНЕ НА ПРАСЕТА С ЧОВЕШКИ ТРУПОВЕ, ЗА ИЗБИТАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ СЛЕД 9-ТИ СЕПТЕМВРИ И ЗА БЕЗБРОЙНИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! КОГА?! КОГА?! ЗАМЪЛЧИ КОТИЛО, ЗАЩОТО КОЛКОТО ПО-НАВИСОКО СЕ КАЧВА МАЙМУНКАТА, ТОЛКОВА ПО-ВЕЧЕ И СЕ ВИЖДА ЧЕРВЕНОТО ЗАДНИЧЕ! КРИМКИ!

38

ЖЕРТВА!!!

преди 2 месеца

ЛИДЕРА НА ВОЛЯ НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! ТОЙ Е ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКОТО НИ ПРАВОРАЗДАВАНЕ . ПАРТИЯ ВОЛЯ СИ ДАДЕ ГЛАСА, И ПОПЪЛНИ НЕОБХОДИМИТЕ 120 ГЛАСА ЗА ДА СЕ ВНЕСЕ ПРОЕКТА ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ! КОНСТИТУЦИЯ КОЯТО ИСКАХА "ПРОТЕСТИРАЩИТЕ", А ПОСЛЕ СЕ ИЗМЕТНАХА КАТО ЛЕКИ МОМИЧЕТА ! ОТ ТАМ ДОЙДЕ И АТАКАТА, ОТМЪЩЕНИЕТО, ИЗВАДИХА ЗАРОВЕНАТА ТОМАХАВКАТА НА ВОЙНАТА ! В ПРАВОТО ИМА СЕНТЕНЦИЯ : " НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ДВА ПЪТИ ЗА ЕДНО И СЪЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !" ОПОМНИ СЕ ТЕМИДА