Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Още по темата
Участниците в групата бяха задържани на 9 септември при полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства задържаните са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Както Dnes.bg съобщи, акцията на ГДБОП в ромската махала на Кюстендил на 9 септември завърши с арести, като е разбита организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Задържаните са членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците, обяви главният прокурор Иван Гешев, който бе на място.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 месеца

Мая Манолова и тя ли не я дават по телевизора от 9-ти.

2

?

преди 7 месеца

Оня дет го търсеха у Дупница намери ли се?

1

Анонимен

преди 7 месеца

Браво Гешев!
А що само правиш забелешки на хората с жипки спрели не където трябва, а на хората с голф 4ки:

ВЕДНАГА СЛЕЗТЕ ОТ КОЛАТА.
ИМАТЕ ИЗБОР - ФИШ ИЛИ АКТ.
КО ПРАИМ?