Снимка: Прокуратурата

Общ преглед
Над 120 тона достигна откритото количество незаконно загробен боклук край Червен бряг и с. Рупци, който по външни белези може да се определи като опасни, съобщиха от прокуратурата.

Първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени лицата А.Б. и П.Б.

Още по темата

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализирана прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък.

Районът се охранява като предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Досегашните действия, стартирали на 1 юли 2020 г., установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка.

Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

И сега като го изровят какво ще го правят? Освен обратно заравяне, друго не виждам, както разбрахме, у нас няма къде да се обезврежда такъв ***..

13

Анонимен

преди 2 години

Това е просто чудовищно, нямам друга дума за него, а такива бизнесмени имат наглостта да се появяват пред хората и да парадират с богатството си, откраднато, за сметка на здравето на хората...И такива бизнесмени са навсякъде по високите постове в държавата ни...Никога няма да живеем нормално, докато не ги изметем и поставим ново начало за държавата си.И този ден ще дойде.

12

Анонимен

преди 2 години

И как точно разбраха ча Бобокови са отговорни за това, май на пренципа една жена каза, щото до сега едно доказателство не представиха