Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпнозабогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот".

Така главният прокурор Иван Гешев коментира в своя профил в Twitter оправдателните присъди за бизнесмена Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за продажбата на миноритарния дял от енергоразпределителното дружество EVN.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, спецсъдът призна тримата за невинни по обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни, защото решението на правителството за приватизация е било добро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase