Снимка: БГНЕС

Окончателно осъдиха шофьор на ТИР,  за причиняване на катастрофа със загинал и пострадал край Полски Тръмбеш, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Още по темата

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново. След разглеждане на делото от всички съдебни инстанции и протест на прокуратурата, турски гражданин  е признат за виновен за това, че на 01.12.2017 г. на път Русе – Велико Търново, при управление на влекач е нарушил правилата за движение, в резултат на което допуснал пътно-транспортно произшествие с товарен автомобил и по непредпазливост причинил смъртта на водача и средна телесна повреда на возещия се на предната седалка мъж.

След разглеждане на делото от Върховен касационен съд, турският шофьор е осъден на четири години лишаване от свобода при общ режим и е лишен от право да управляват МПС за срок от 5 години.

На основание чл. 68, ал. 2 от НК е приведено в изпълнение споразумение на Окръжен съд - Ямбол, по което на подсъдимия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години при общ режим и глоба 20 000 лв. за престъпление против митническия режим.

Коментари Напиши коментар

2

....

преди 2 години

До Анониментака или иначе е направил птп с тежко пострадал който е починал по натам....статистиката не играе....направил е птп по негова вина...

1

Анонимен

преди 2 години

Шофьорът не е виновен. Виновна е статистиката. Всяка година стават произшествия. Лекарите така се оправдават за грешките си и държавата ги подкрепя.