Снимка: Bulgaria ON AIR

Вече не ползвам нож, за да се боря срещу несправедливостта, ползвам химикалка. Това каза Джок Полфрийман в ексклузивно интервю пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Декември месец 2019 г. австралиецът беше пуснат предсрочно от затвора. Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов, от които излежа 12.

"Аз не съм получил недоволство от българското общество - дори напротив. Когато обикалям в София, хората ме питат: "Ти ли си Джок Полфрийман", аз отговарям: "Да, аз съм". Човек не трябва да се страхува от това, което прави", каза той.

Вече 3 месеца Полфрийман чака решението на ВКС.

Още по темата

"Въпреки че трябва да има решение до 2 месеца - това пак се води като препоръка, а не като задължение. Това е проблемът. Средното време за чакане за такова дело е между 4 и 6 месеца. Но това е системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. В България всичко може да се случи, нямам очакване за решението", добави Полфрийман пред Христиана Стефанова.

И не скри, че е готов да се върне в затвора. "Благодаря на Десислав Трайков" бяха първите думи на австралиеца, когато беше освободен.

"Благодарих му, защото без него моето предсрочно освобождаване щеше да бъде невъзможно. Той ми помогна толкова много. Дори в съда той е представил вестници със заглавия в моя защита", каза още Полфрийман.

Той си спомня момента, в който е ударен по главата с камък, а след това пада на земята. Когато се събужда - полицията го арестува.

"Помня момента, в който си извадих ножа, но не помня да съм го използвал. Държах го над главата си - започнах да крещя да спрат да бият циганина. Те го ритаха на земята, удряха му юмруци", спомни си той.

Свидетели споделили, че част от групата го помислила за фен на ЦСКА.

"Смятаха, че съм "чорбар", защото имах червена звезда на якето ми, но аз нямам нищо общо с футбола. И защо търсят отчет само от мен, защо не искат и от другите 12? Все едно има защита и чадър над тях", добави Полфрийман.

Целият разговор на Христиана Стефанова с Джок Полфрийман във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase