Снимка: архив, БулФото

Специализираната прокуратура протестира изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева, обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Още по темата

Спецсъдът промени вчера мярката й от "задържане под стража“ в "домашен арест".

Съдебният състав прие, че е налице обосновано предположение Арабаджиева да е извършила престъпленията, за които са й предявени обвинения, както и че опасностите да се укрие и да извърши друго престъпление, са налице. Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд мотивира единствено с влошеното ѝ здравословно състояние.

Днес Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу въпросното определение. Мотивите на прокуратурата за това са, че резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест.

Във връзка с констатираните й заболявания, с постановление от 28 юли 2019 г. наблюдаващият прокурор е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец" (бившата Правителствена болница) с оглед адекватното й лечение. Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase