Снимка: Прокуратура Пресцентър

Искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде задържан под стража 21-годишният Юзджан, обвиняем за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на свой съселянин, е било уважено от състав на Шуменския окръжен съд, съобщават от Държавното обвинение.

21-годишният обвиняем е бил привлечен към наказателна отговорност  задочно, след като на 20 септември 2018 г. напуснал България с полет за Истанбул от летище Варна, три дни след извършеното на 16 срещу 17 септември в село Вълнари убийство. Младият мъж бил обявен на общодържавно, а след това и на международно издирване.

Турските власти установили местонахождението на Юзджан и на 31 март тази година той бил задържан за срок до 40 дни с цел екстрадицията му в България. Предаден е на българските власти на 17 юли тази година.

След убийството на съселянина си, извършено с метална щанга, обвиняемият  преместил тялото му в двора на изоставена къща. Завил го в одеяло.

С помощта на друг човек натоварил трупа в багажника на лек автомобил и го транспортирал до гората, на около 5 км извън село Вълнари. Там запалил тялото и без да го заравя или прикрива, го оставил. След предприетото издирване доброволци от селото открили обгореното тяло на 34-годишния на 21 септември 2018 г. близо до горски път.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Юзджан Р. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase