Архив: Булфото

Апелативният съд във Варна реши днес, че ще пусне под парична гаранция от 10 000 лева румънеца Адриан Крецу, който блъсна 5-годишно дете на паркинг в Морската градина.

Днес бяха представени нови доказателства, сред тях е справка от румънските власти, че подсъдимият не е осъждан в страната си и няма наложени административни наказания и глоби.

Още по темата

Крецу има постоянен адрес и постоянна месторабота в Румъния. Според съда доказателствата сочат, че той няма да се укрие и няма опасност да извърши друго престъпление, съобщава "Фокус".

Дете загина, блъснато е от кола във Варна

Постановената мярка "Задържане под стража" от Окръжния съд беше отменена.

Румънецът няма адрес в България, но според съда това не е необходимо, тъй като се касае за гражданин на държава – членка на Европейския съюз, като има изградени механизми за приключване на съдебни производства.

Задържането на подсъдимия би било дискриминация на база националност, което според съда е недопустимо. Адриан Крецу ще бъде освободен незабавно след плащане на паричната гаранция.

Тя ще бъде конфискувана в полза на държавата, ако той не се яви пред органите на реда или съдебните власти в България, ако бъде повикан. В такъв случай неговата мярка може да бъде изменена отново. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


 

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 дни

Не знам това ако стане в Румъния, Германия, Франция и т.н. дали ще е точно така...

13

Анонимен

преди 5 дни

Периферна страна със затихващи функции.

12

Анонимен

преди 5 дни

Хайде после да му гоним опинците - чисто по комунистически, нали?
Сърбите и румънците видяха донякъде правосъдие с другарите Милошевич и Чаушеску, наш Тато си доживя кротко старините в лукс и под грижите на любимата медсестра Анка-куртизанка - така трябва, отблагодарихме се достойно на примата, чиято клика ни върна поне стотина години назад.