Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров сезира повторно 44-то Народно събрание с искане за даване на разрешение за започване на наказателно преследване на народния представител Георги Михайлов - за извършено от него данъчно престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Отнемат БГ гражданството на мними инвеститори

На 8 ноември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Георги Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на „СБАЛХ“ ЕАД.

Наказателната отговорност на Михайлов е ангажирана за това, че в периода 31 юли 2015 г. - 18 април 2017 г. в гр. София като длъжностно лице - изпълнителен директор на „Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания“ („СБАЛХЗ“) ЕАД, не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, от което са последвали значителни щети за предприятието - „СБАЛХЗ“ ЕАД.

Размерът на загубите се изчислява на 164 106 лв., като престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase