Снимка: БулФото

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима души за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, действала на териториите на Лясковеж и други селища във Великотърновска област, съобщава Агенция Фокус.

Още по темата

Участниците в групата бяха задържани на 26 юни при операция на ТСБОП - Велико Търново и Специализираната прокуратура. По време на действията по разследването са претърсени жилища и автомобили, извършени са лични обиски, както и разпити на свидетели и пострадали от престъпната дейност на обвинените.

Намере и иззети са около 40 000 лв, накити от жълт метал, незаконно притежавана пушка, множество документи за собственост, за които се предполага, че са на длъжници.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари тази година.

Предоставяла е "кредити" на нуждаещи се в различен размер, като при забавяне са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви.

Днес прокурорско постановление налага задържане на обвинените за 72 часа. На 29 юни Специализираната прокуратура ще внесе в Специализираният наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража" на двама от участниците и "Домашен арест" на другите двама.

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 година

Не им пишат годините, нито имената, нито каква открита дейност са се занимава ли. Оставам с мнение, че са от МВР на ниско ниво. Млади и търсещи лесни доходи със служебно положение.

1

Анонимен

преди 1 година

Лясковеж хи хи хи хи