Снимка: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие. Те са част от задържаните за сбиването в карловското село Розино, при което бяха задържани общо 44 души, съобщиха от институцията.

Още по темата
Четиримата обвиняеми – мъже на 24, 30, 32 и 47 години са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Погромът в ромската махала на Розино: Нападнаха ни с пушки, колове...

Продължават разпитите на свидетели, експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите и др.

По същия случай, за срок от 24 часа по Закона за МВР, са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, които се разглеждат от Районния съд в Карлово, а останалите са разпитани като свидетели и освободени.

Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност, става ясно от съобщението.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 седмици

Меле от 44-ма (опитайте се да си представите нагледно такъв брой хора) кардараш баджанаци, а само 4-ма с обвинения. Тия прокурори май нещо не могат да смятат. Изобщо някой има ли съмнение, че ще ги пуснат по живо по здраво всичките тия субекти? Даже няма и да ги глобят нещо. То не че би имало смисъл да глобяваш такива, ама все пак.

10

Бай Иван

преди 3 седмици

Това евроатлантическо ли е, комитета от Хелзинки веднага да заведе дело срещу държавата, електората не трябва да се закача ;) !!!

9

БХК

преди 3 седмици

Ромите са наши братя и винаги са невинни !!! Слава на РОМалия !!!