Снимка: БулФото

Делото за конфискацията на имуществото на т.нар. братя Галеви беше отложено и ще продължи на 30 септември тази година, съобщава БТА.

В съдебното заседание днес беше поискано да не се дава ход на делото заради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза по делото. Изслушани обаче бяха възражения по една от страните в делото - Капка Гергинова, представител на фирма "Макса Лимитид", регистрирана на Британски вирджински острови, и ответник по делото. Според нея вещите лица не са изпълнили една от задачите.

Още по темата

Съдебният процес е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Дамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Коментари Напиши коментар

11

venix

преди 4 седмици

Обществена тайна е, че Галеви са в Южна Африка. Правителството само ни баламосва! Вършат работа на Боко-далаверата.

10

Йфбфб

преди 4 седмици

Ми зайкое кво стана с неего

9

Анонимен

преди 4 седмици

А в това време тези си живеят царски на някой остров и си умират от смях като четат българските новинарски сайтове.