Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Държавният глава Румен Радев се срещна с представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Разговорът е част от поредицата срещи, които президентът инициира във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.

До този момент Радев се видя с действащия главен прокурор Сотир Цацаров, председателите на ВКС и ВАС Лозан Панов и Георги Чолаков, с правосъдния министър Данаил Кирилов и главния съдебен инспектор Теодора Точкова.

Още по темата
"Не усетих президентът да се намесва в избора за нов главен прокурор. И дума не е споменал за конкретна личност, процедура и фактори, които могат да повлияят в тази посока", каза след срещата Боян Магдалинчев.

Думите му са във връзка с изказване на премиера Бойко Борисов от по-рано сутринта, когато той заяви, че "някой се бърка в работата на независимата съдебна власт".

"Той иска да получи информация за това, има ли нужда да се променнят някакви неща - не с оглед на конкретни цели, а с оглед нуждите на съдебната система. Така че това най-общи консултации", поясни представляващият ВСС.
Магдалинчев обясни, че не са коментирани имена, а само са се поставили въпроси за институционалната страна на нещата и отношенията.

"Нищо конкретно, а само най-общи неща се обсъдиха", каза Боян Магдалинчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар