Снимка: Булфото, архив

Два дни има лидерът на ДОСТ Лютви Местан да плати гаранцията си от 10 000 лева заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца.

Още по темата
Окръжният съд в Кърджали реши, че той трябва да внесе гаранцията си до внесе до 25 април.

Определението на съда е по повод жалба на Местан срещу паричната гаранция, наложена му от прокуратурата. Той вече веднъж обжалва мярката и тя беше отменена, но веднага след това прокуратурата му наложи повторно гаранция от 10 000 лева.

Съдът в Кърджали е приел, че при вземане на мярката за неотклонение органът на досъдебното производство е взел предвид степента на обществена опасност на деянието, доказателствата срещу обвиняемия, семейното и имущественото му положение, възрастта и др. данни за личността му.

В определението се посочва също, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвинения Лютви Местан към разследваното престъпление и де посочва, че той е един от участниците в катастрофата.

Събрани са доказателства за имущественото състояние на обвиняемия, от които се установява, че същият притежава недвижими имоти и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна, се казва още в определението. То е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase