Снимка: БулФото

Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите. Това заяви пред Нова Ергюн Мюмюн - близък на семейството на 6-месечното бебе, което загина при катастрофа, причинена от лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Вчера Кърджалийският съд отмени постановление на прокуратурата, с което се отне книжката на Местан. Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване.

Още по темата
Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Близките на загиналото дете за входирали искане до Върховната касационна прокуратура  да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследваето и дали всички доказателства се събират адекватно. Според тях има съмнения, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

"Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно – всичко се вижда”, коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали.

По думите на близки на семейството, Местан не е оказал първа помощ и дори не слязъл от колата си в продължение на половин час.

Джавджет Сали сподели и че дъщеря му е в тежко емоционално състояние, не може да стане от леглото и не спира да плаче за бебето си.

"Ако има закони в тази държава, то те трябва да са еднакви за всички нас" - завърши дядото на починалото дете.

Припомняме, че на 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase