Снимка: архив, Булфото

Кметът на Созопол Панайот Рейзи официално е освободен от длъжност. Решението е на Апелативния специализиран съд и не подлежи на обжалване.

Още по темата

Магистратите освободиха от поста и главния счетоводител на общината Златка Мусева.


Двамата са обвинени за присвояване на над 2 млн. лева. Според прокуратурата парите са източени чрез 34 отделни договора за различни ремонтни дейности.

Има обосновано предположение за извършено престъпление във връзка с работата им, заявиха магистратите, цитирани от БТА.

Съдът напомни, че двамата са обвинени за присвояване на средства в особено големи размери, и допълни, че не са спазвали договори по ремонтни дейности на територията на община Созопол.

Рейзи твърди, че не се притеснява, защото няма доказателства за вината му, а и всички договори са изпълнени без забележка. Прокуратурата обаче смята, че парите са теглени от физическо лице, което няма общо с наетите фирми и кметът е наясно със схемата.

На 9 април Рейзи подаде оставка като член на ГЕРБ по време на среща с премиера и председател на партията Бойко Борисов, като на срещата е присъствал и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Рейзи аргументира решението си с желание да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase