Снимка: Булфото

Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство.

Това потвърдиха роднини на жертвата пред Нова тв. Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК.

Още по темата

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна като вид наказание изобщо отпада, той не се обсъжда. Може да се наложи доживотен затвор, който автоматично се заменя с лишаване от свобода.

На 22 април ще се проведе така нареченото разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров.

Срещу него са повдигнати три обвинения: за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За последното престъпление законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.

Ако съдебният състав уважи иска на Красимиров, делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК, ще получи наказание, което задължително не е доживотен затвор, а е лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase