Снимка: 24 часа

25 години лишаване от свобода даде Окръжният съд в Пазарджик на 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на двегодишно момченце. Детето е син на Мариана Иванова, с която Светослав живеел на съпружески начала, пише "24 часа".

Още по темата
Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият се призна за виновен по всички точки на обвинението. Това го спаси от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокурор Таня Мадина.

Убийството на малкия Рашко беше извършено на 23 ноември 2017г. в жилището на обвиняемия в ромския квартал на Пазарджик. Във фаталния ден майката на детето излязла да проституира и оставила сина си на грижите на приятеля си Светослав. Момченцето плачело и мъжът започнал да го удря с юмруци, както и да блъска главата му в стената и пода, за да млъкне.

Фатално за детето се оказало блъскането на главата му в пода на жилището. Аутопсията показала, че момченцето е починало от закрита черепно-мозъчна травма, вследствие на множеството удари.

Пред съда Йорданов каза, че съжалява за деянието си. Той е рецидивист с четири присъди, излязъл е от затвора година преди да убие детето. Осъденият трябва да заплати и по 150 хиляди лв. обезщетение на всеки от родителите на момченцето.

Той ще изтърпява наказанието при първоначално строг режим. Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase