Снимка: архив "Булфото"

Прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска да води кампания за евровота, каза прокурор Мария Дойчева. Тя уточни, че законът не дава на Банева автоматично свобода, ако се кандидатира за ЕП. Но прокуратурата няма да й пречи при евентуални срещи с избиратели, съобщава БТА.

Днес спецсъдът решава дали да пусне Банева от ареста. Тя смята, че достатъчно време е прекарала там. Искането й не е по здравословни причини.

Банева каза, че й е трудно да си представи как ще води кампания от ареста. Но пък от друга страна обществото щяло да види какви са условията в арестите.

Още по темата
Тя разказа, че на 28 декември, едновременно, както в нейната, така и в килията на съпруга й Николай имало акция, наречена "пълен тараш" на арестантски жаргон. Последвали още няколко такива акции, а по разпореждане на прокуратурата тя била преместена в друга килия. А "пълния тараш" Банева описа като нахълтване на 5-6 човека, оборудвани с детектори за откриване на непозволени предмети. Изваждали се всички дрехи, храни и обзавеждане.

Всички внушения Банева приемала за пълна лъжа, в т.ч. и твърденията, че се организирали хибридни войни между Коледа и Нова година. Тя изрази съмнения, че в този период от време "едва ли има трезвен руснак на територията на Русия". Освен това не й било ясно как от килията някой ще иска убежище в чужда държава.

Ако съм искала да изпратя децата си в Русия, съм имала много пъти възможност да го направя, посочи тя. И припомни, че със съпруга й всяка година посещавали Русия по 5-6 пъти.

Прокуратурата коментира думите на Банева с обяснението, че обвиняемите нямат задължение да говорят истината. По думите на Дойчева Банева се възползвала чудесно. А експертиза категорично доказвала съобщения и разговори.
 

 

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 3 години

В Сливенския ли или в Софииския.

41

ПЕНКО

преди 3 години

АМИ "ДЪРЖАВНАТА КИЛИЯ"- ЗА ТЕЗИ МАЙКИ , КОИТО ЕДВА ИЗХРАНВАТ ДЕЦАТА СИ -СЛЕД ГРАБЕЖА НА ВСИЧКИТЕ -БКП-ДС " БАНЕВИ " - УНИЩОЖИТЕЛИ -ГРАБИТЕЛИ НА ПРЕДПРИАТИЯТА И ЗАВОДИТЕ НИ И НАШИЯ ПОМИНЪК !?!? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БКП-БСП-ДС НОМЕНКЛАТУРА ТРАБВА ДА БЪДЕ ИЗКЛАНА !?!? И АЗ СЪМ С КОМУНИСТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ - ЧОВЕК Е ЩАСТЛИВ САМО В КОЛЕКТИВ !!!!!!!!!!!!

40

Анонимен

преди 3 години

Обърнете внимание на полицайката отзад.