Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подсъдимите по делото "КТБ" днес даваха обяснения по повдигнатите им обвинения. След промените в Наказателно-процесуалния кодекс вчера процесът започна по същество, вместо да продължи четенето на 11-те хиляди страници обвинителен акт, съобщи Bulgaria ON AIR.

Сред явилите се днес в съда беше бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов. Останалите подсъдими или признават, че разбират обвинението, но отричат да са извършили престъплението, или изобщо не разбират в какво са обвинени, защото са работили на трудов договор и са изпълнявали служебните си задължения.

Бившият собственик на КТБ и основен подсъдим по делото Цветан Василев не беше в залата, за да се възползва от правото си да даде обяснения пред съда. Адвокатът му обаче каза, че Василев иска да ги даде по Skype или с друга интернет връзка.

Според прокуратурата пък той явно не иска да даде тези обяснения и да участва активно в процеса.

Според обвинението, ако съдът разреши на Цветан Василев да даде обясненията си чрез интернет връзка, то той сигурно ще иска винаги да участва по този начин в делото.

"Прокуратурата иска да чуе обясненията на Цветан Василев. Факт е, че вски подсъдим във всяка фаза на процеса може да дава обяснения, когато пожелае. Считаме, че искането на защита е неоснователно, защото производството се разглежда в негово отсъствие".

Общ преглед

Коментари Напиши коментар

15

до 12

преди 2 години

Ми да се запали като му е толкова акъла.България няма нужда от подобни индивиди!

14

Todor R

преди 3 години

Василев и 2та милиарда и половина няма да иска да ги върне, но все пак не можем да му изпълнаваме желанията.

13

Мими

преди 3 години

Абе какво им угаждат? Я всички в ареста и и от там да се обясняват колкото искат!