Снимка: pixabay

Антони Апостолов, който бе арестуван в сряда заедно с шефа на Икономическа полиция на 4 РУ София Красимир Кръстев и още 3-ма негови колеги, е свидетелствал срещу тях. 

Четиримата полицаи са обвинени, че са действали като банда, която рекетирала търговци за такса "спокойствие". Сумите били различни, срещу тях обещавали на собственици на автокъщи, на наргиле барове, магазини и заведения, че няма да ги проверяват или ще им съобщават предварително.

Още по темата

Апостолов бе задържан заедно с колегите си, но не е обвинен, а е станал свидетел срещу тях. В показанията си мъжът посочил, че като по-млад служител нямал избор и трябвало да участва в бандата за рекети над търговци. 50% от всеки взет подкуп отивал директно за Кръстев, посочил Апостолов.

По време на акцията на Дирекция Вътрешна сигурност на МВР и спецпрокуратурата с 2000 лв. белязани пари е бил задържан Томов. Парите донесъл свидетелят Милко Велков. Той посочил, че Томов много пъти е искал подкупа, за да прикрие преписка, която дори не била възложена на него.

Първоначално поискал 2000 евро, но склонил на 2000 лв, посочиха от прокуратурата. Сумата била занесена в кабинета на Томов, той преброил парите, а ръцете му "светнали" веднага след ареста.

Адвокатът на Кръстев - Иво Найденов, посочи, че срещу клиента му няма никакви показания от изнудвани търговци, а само от неговия подчинен Апостолов. Той запита защо Антони не е обвинен, а е свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase