Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Още по темата

Той уточни, че резултатите от това новооборазувано производство, което е заради декларираното от самия Горанов - че от 2012 година безвъзмездно живее в апартамент, предоставен от неговия кръстник, е важно за това как ще се развие проверката, която започна по същия повод самата прокуратура.

Самият Горанов смята, че в случая няма конфликт на интереси, защото никога фирми, свързани с кръстника му Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки и субсидии. Въпреки това беше образувана проверка.

"Производството на Комисията има отношение и връзка с проверката на Прокуратурата. При всички случаи резултатът от това производство ще окаже влияние в решенията на Прокуратурата. Вярвам, че забавяне по производството от страна на Комисията няма да има, следователно и от наша страна няма да има", посочи още главният прокурор.

На въпрос дали прокуратурата отново ще атакува освобождаването от ареста на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Цацаров първоначално каза, че това ще решат наблюдаващите прокурори, а след това – че по-вероятно е да има такъв протест.

За 48-часовите тайни арести, които бяха допуснати със законодателни промени и на които президентът наложи вето, Цацаров коментира, че това вето трябва да бъде използвано, за да бъдат прецизирани текстовете.

Той е категоричен, че трябва да бъде уточнено в закона, че извън съобщаването за тези задържания, не могат да бъдат изключвани категориите най-близки роднини.

Според главния прокурор не трябва да се бърза с антикорупционния закон и трябва да има обществено обсъждане.

Сотир Цацаров смята, че правомощията, които комисията "Антикорупция" притежава по закон, са й достатъчни, за да върши пълноценно работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар