Николай Банев пред съда. Снимка: архив БТА
fallback

Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария е излязла с обвинение от следствието на Спецпрокуратурата и срещу 10 хиляди лева гаранция. Това потвърди адвокатът й Христо Ботев пред "24 часа".

Тази сутрин Мария Банева отиде в НСС, за да бъде обвинена.

Oще по темата

Банева е обвинена за участие в престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. За лидер на групата прокуратурата сочи сина й - Николай, в бандата като член е обвинена и жена му Евгения.

Тя ще бъде привлечена под отговорност за участие в престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари.

Новината, че Мария Банева ще стане клиент на прокуратурата съобщи още миналия четвъртък зам.-главният прокурор Иван Гешев, след като бизнесмените Николай и Евгения Баневи бяха върнати от Франция у нас.

Според прокуратурата Мария Банева е бъркала да взима пари директно в касите на две дружества - "Полимери" и "Тежка индустрия".

Освен това тя е продала кран на една от фирмите при неизгодни условия, а парите от продажбата не влезли в предприятието.

Утре пред апелативния спецсъд ще се изправят Евгения и Николай Баневи, за да обжалват постоянното си задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

колев

преди 5 години

Да съберем някой лев на семейството ,я вижте го само как е брадясал от тревога и мъка жена му , майкаму ,няма пари за самобрасначка камо ли за браснар.Или чака Гешев с браснича.Е Българио какво ли има още какво да гледаме и преживява ме

29

Анонимен

преди 5 години

Толкова много пари за какво са му. Що заводи е нарязъл, що съдби е разбил на стотици хиляди хора /160 предприятия докарани до поляни - милиарди активи ги няма/. А колко е раздал за да му останат толкова. Явно нещо на криво стъпил, та са го пожертвали чак сега и по такъв начин.

28

Анонимен

преди 5 години

КОЛКО ГЛАДНИ СЕМЕЙСТВА СА ОСТАНА ЛИ ЗАРАДИ ТЯХ, КОЛКО СЪЛЗИ Е ИМАЛО В УЧИТЕ НА ДЕЦАТА ЧЕ НИЩО НЕ МОГАТ МАМА И ТАТИ ДА КУПЯТ , ЕТО ОТ ТИЯ ВЛЕЧУГИ , ЗАТВОР НИЩО ДРУГО *** ТАКАВА

fallback