Снимка: pixabay

Забележка е вероятната причина за днешното убийство на 50-годишен мъж във влака на гара Вакарел.

Криминалисти разпитват двамата задържани, които си прехвърлят вината за престъплението.

Още по темата

Мъжът казал, че жената е намушкала жертвата. Тя пък твърдяла обратното. И двамата са криминално проявени. Ромите надули чалга и човекът им направил забележка. След това един от двамата го намушкал смъртоносно.

Рано тази сутрин работещите на гара Вакарел виждат човек, който слиза от влака Пловдив-София и пада на перона. В същото време двама души от пътниците се опитват да избягат от мястото.

"Забелязах да лежи един човек на перона и около него имаше струпали се хора - началник-влака и останалите, включително и полицията. Нямам представа, когато, така чух случайно от другите хора минаващи пътници, че при слизането на влака е наръган и някакъв човек е избягал", разказва пред БНР Найден Георгиев - собственик на заведение в района.

Минути по-късно полицаите задържат мъж и жена от Ихтиман. И двамата са криминално проявени.

"Лицата - евентуално извършители на деянието са задържани. Две са - мъж и жена. Мъжът на 38 г. криминално проявен. Жена на 47 г. криминално проявена", уточни старши комисар Николай Спасов – директор на Областната дирекция на МВР София.

50-годишният намушкан мъж е получил кръвоизлив и е починал в 8:33 часа в линейката, на метри от болница "Света Анна" в София. Сигналът е бил получен в 8:07 часа, а медиците са пристигнали на място в 8:23 часа. Въпреки че преодолели разстоянието от Вакарел до София само за 10 минути, усилията им се оказали напразни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase