Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Съдът остави в ареста 26-годишният Викторио Александров, който уби приятелката си, а после застреля и едногодишната си дъщеря. Съдът прецени, че Викторио е с лабилна психика, не може да контролира поведението си и изтъкна, че и преди мъжът е заплашвал родителите на приятелката си с убийство.

"Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за абсолютно всичко", заяви пред Софийския градски съд Викторио.

Той помоли съда да го пусне под домашен арест, защото не чувал добре. Имал отворена рана на главата и щял да се чувства добре край родителите си - единствените хора, които могат да го подкрепят.

Пред съда Викторио спокойно обясняваше какви са били отношенията му с Дарина - бившата му приятелка и майка на детето му. Мъжът обясни и какво се е случило на 25 октомври, когато в 23 часа е напуснал жилището в "Надежда", където застреля Дарина,  до момента на залавянето му от полицията.

Още по темата

Той хвърли цялата вина за срива в отношенията им върху жена си и нейните родители, включително упрекна Дарина, че е била лоша майка и че е малтретирала детето им. Себе си похвали, твърдейки, че Дарина неведнъж му е казвала, че по-добър баща от него няма.

Пред съда Викторио разказа, че майката на Дарина не искала детето им да носи неговото име, а фамилията на мйка си - Министерска.

В свободен разказ той изложи своята версия за събитията от 25 до 29 октомври. Спомените му са ясни, освен за времето между двете убийства.

Викторио разказа, че се е изнесъл от жилището на кв. "Надежда" към 23 часа доброволно след скандал с Дарина, оставил и ключовете. На 26 и 27 октомври двамата прекарали почти 8 часа заедно.

С тях била и дъщеря им. Викторио си играл с детето, нямало скандали. На 28-ми октомври бил дневна смяна от 7:15 до 19:15, а вечерта заедно със своя баща отишли в жилището в кв. "Надежда".

Там заварили и бащата на Дарина, който бил силно афектиран. За да не присъства на скандал в хола, Викторио се изнесъл в детската стая, където 30-40 минути играел с детенцето. После се върнал в хола и се включил в спора.

Обяснил на баща й какво говори тя за него, както и че дъщеря му не казва цялата истина. Повреме на скандала имало и заплахи.

След като се прибрал в жилището си в кв. "Хаджи Димитър" с Дарина продължил да спори в чат във Facebook. Поискал, тъй като той нямало да живее вече в жилището, тя да поеме сметките за интернета и телевизията, както и за сигнално-охранителната система, която се водела на негово име.

На 29-ти сутринта, като се събудил, се чул с майка си, тя го попитала как е и той й обяснил, че е добре. После отново започнали чат разговори с Дарина. Викторио се интересувал как е детето.

"Моята бивша приятелка не се справяше в грижите за детето. Мога да кажа и за нейното малтретиране", обясни Викторио пред съда. През цялото време той не наричаше Дарина с име, а "бивша приятелка".

Двамата отново поспорили за сметките за телевизия, интернет и СОТ. После, дискутирали и въпроса за кучето, което Дарина намерила през април 2017-та г. и го смятала за свое, но то било гледано от родителите на Викторио. В чата Дарина го заплашила, че повече никога няма да види детето.

"Господин съдия, ако на вас ви кажат това и това, няма ли да ви ядоса", обърна се Викторио към съда. След това Дарина му се обадила по телефона и му обяснила, че ще се видят след споразумението за детето.

По време на обясненията си пред съда, той каза, че една от заплахите, които баща й отправял към него, била, че те имат достатъчно пари и не е необходимо той да им помага.

Когато се озовал в апартамента на Дарина, тя го приканила да побърза, че след малко щял да идва един приятел, за да не е сама. Викторио й отвърнал, че няма да се бави,

"Каквото било - било, всичко приключи, ще се видим след споразумението, трима адвокати го пишат в момента", казала му Дарина. След това тя взела един плик от кухнята и започнала да разглобява устройствата за телевизия и интернет и да му крещи "Нали това искаше?".

След това го заплашила, че ще се виждат само в присъствието на адвокат и го погледнала иронично, заявявайки му: "Ти никога няма да промениш отношението си към моите родители".

Уверила го, че след съдебното решение те дори щели да му заплатят разноските. След това изтръгнала детето от ръцете му.

"Малката се разплака и следващото, което помня е как бягам с нея на ръце в Северния парк. Нямам спомен от действията си."

За мотива да убие Дарина Викторио обяснил, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи.

Родителите на Дарина били силно притеснени за дъщеря си след раздялата ѝ с гарда. Те я молили да се прибере заедно с момиченцето си при тях, но тя отказала, каза "Нова тв" Ивайло Радев, който е дългогодишен приятел на семейството.

Младата жена ги успокоявала, че ще се заключи и нищо страшно няма да ѝ се случи. Силно обезпокоен, баща ѝ отишъл в събота и неделя вечерта да спи при нея.

Според Радев Дарина не се чувствала щастлива с Викторио. На семейни събирания тя изглеждала притеснена и не смеела да се отпусне. Викторио пък не предразполагал роднините на жена си да потърсят по-близък контакт с него, държал се отчуждено.

Семейният приятел предположи, че родителите на Дарина отдавна са знаели, че дъщеря им не е щастлива, но го таели у себе си и не споделяли с близките. Когато Радев ги питал как са Дарина и детето, те лаконично отвръщали “Добре са”.

“Цяла нощ ѝ пееше “Зайченцето бяло” и все ѝ казваше: Тук съм тате, тук съм”, каза майката на Викторио Лидия Александрова. Според бащата Детелин Александров синът му не е давал и косъм да падне от главата на дъщеричката си.

“Това, което е извършил, е ужасно, не го оправдавам. Той ще си получи наказанието, но питам ви вас, мили хора, знаете ли защо се е стигнало дотук? Някой от вас попадал ли е в такава ситуация?", добави Лилия Александрова.

Викторио следял коментарите на Дарина във Facebook, звънял ѝ, докато е на работа, постоянно се съмнявал, че го лъже и в последните 10 дни станал още по-мълчалив, разказват колегите му от охранителната фирма. Викторио трудно понасял шегите, че докато е на работа, любимата му може да се среща с друг.

Викторио нямал висше образование. Завършил училището в Горна Малина. Дарина била студентка и скоро щяла да се дипломира, което също тежало на Викторио.

Параноя от ревност е подбудила Викторио да убие Дарина, предположи психиатърът д-р Веселин Герев в сряда. Според него тази параноя е голям бич за съвременните семейства. При нея единият партньор ревнува другия от всеки и от всичко без причина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар