Архив: Булфото

Софийска градска прокуратура обвини Иво Прокопиев за пране на пари.

Прокуратурата провежда разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с "Каолин" АД, Сеново.

В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне, съобщиха от обвинението.

На 23 април тази година е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ заедно с материали от извършена проверка от Комисията.

Още по темата

В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за престъпление по чл. 253 НК - пране на пари, касаещо продажбата на придобити от "Алфа Финанс Холдинг" АД акции от капитала на "Каолин" АД, представляващи 100% от капитала на "РМД  Каолин 98" АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия дружество "Кварцверке ГмбХ".

Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД - Константин Ненов и Иван Ненков.

Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с мерки за неотклонение: "Подписка".
 


 

Коментари Напиши коментар

160

Савата

преди 3 години

Eто го и следващото олигархче, което ще свърши в затвора за пране на пари.

159

Тони

преди 3 години

Със сигурност е препрал доста и има за какво да го осъдят.

158

Анонимен

преди 3 години

Трябва федерална Европа, и това да са федерални престъпления , съдени от европейски съдии. И ще им дойде края на тия мършояди. И до сега само Герб правят нещо по въпроса.