Архив: Булфото

Районната прокуратура в Плевен предаде на съд две жени за извършени имотни измами при покупко-продажба на жилища.

Причинените вреди на пострадалите клиенти са за близо 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е срещу Г.У. и Ч.П. е за престъпления, извършени в периода 24 октомври 2017 г. - 22 февруари 2018 г. в Плевен.

Обвиняемата Г.У. работела като посредник за недвижими имоти и била приятелка с втората обвиняема - Ч.П. През 2017 г. Г.У. имала финансови затруднения и решила да си набави пари от клиенти, които търсят жилища под наем, като сумите, които получи като капаро или други предварителни плащания по фиктивните сделки, прибрала за себе си.

Тя имала ключове на две жилища, собствениците на които били възложили на агенцията да ги даде под наем. Подсъдимата ги предлагала на атрактивни цени, а след като клиентите ги харесали, искала капаро и допълнителни суми. Обяснявала, че собствениците са в чужбина, поради което сделката ще се изповяда по-късно.

За да не възникне съмнение у потърпевшите клиенти, подсъдимата привлякла за съучастник втората обвиняема, която се представяла за собственик на жилище. Малко преди уговореното време за изповядване на сделката Г.У. спирала да отговаря на повикванията на клиентите.

При един случай измамили В.И. и Р.П. с 9 700 лв. При втори - Р.А., с 24 600 лв., а при трети - от М.К. взели 33 500 лв. Предстои насрочване на делото в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase