Снимка: pixabay.com

Окръжната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за отвличане и изнасилване на 17-годишно момиче, съобщиха от ведомството.

Обвинението срещу Е. М. е за това, че на 24 февруари тази година в плевенско село е отвлякъл непълнолетното момиче.

Същият, заедно с Б.Т. и непълнолетните И. А. и П. Т. са подсъдими по обвинение за това, че в същия ден в съучастие като извършители, са изнасилили момичето.

Престъплението е извършено със сила и заплашване.

Обвиняемият и пострадалата имали връзка. Разследването установило, че Е. М. проявявал необоснована ревност, лошо отношение, отправял обиди и нанасял побой на момичето. След пореден случай на насилие от обвиняемия, през лятото на 2017 г. момичето сложило край на връзката им.

На 23 февруари 2018 г. Е. М., заедно с другите обвиняеми употребили алкохол и след полунощ Е. М. предложил на всички да отидат в дома на момичето и да го изведат оттам.
За да я накара да тръгне с него, обвиняемият я е заплашвал и бил. Ядосан от решението на бившата си приятелка, Е.М. предложил на всички от компанията да я изнасилят.

По искане на прокуратурата на Е.М е наложена мярка "задържане под стража", обвиняемият Б. Т. е с "подписка", а двамата непълнолетни са с мярка "надзор от родител".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase