Кадър: Bulgaria ON AIR

Красимир Влахов е новото попълнение в Kонституционния съд. Всички, без БСП, днес подкрепиха кандидатурата, издигната от ГЕРБ и "Обединени патриоти". За него гласуваха още ДПС и "Воля".

Красимир Влахов беше председател на Софийския районен съд, през 2012 година стана заместник-председател на Върховния касациоенен съд, но по-късно подаде оставка и остана обикновен магистрат.

Още по темата
"Още когато беше издигната кандидатурата му за конституционен съдия, останах доста приятно изненадан. Казах си, че най-сетне партизанщината е загърбена, тъй като той е човек, който има доста практика, изключителен професионалист е и не на последно място - той е честен", коментира в студиото на "Денят ON AIR" ректорът на УНИБИТ проф. Стоян Денчев.

Той допълни още, че се надява подобен избор на качествени кадри да стане практика в България.

"Тогава, когато за ключови позиции се избират професионалисти, нещата изглеждат по съвсем различен начин", допълни още проф. Денчев пред Bulgaria ON AIR.

А въпреки широката подкрепа от депутатите за Красимир Влахов и признаването на авторитета му, днес в Народното събрание отново имаше скандали и обвинения между ГЕРБ и БСП.

Причината за тях стана решението на социалистите да не излъчат свой кандидат и да не подкрепят Влахов.

Първоначално от БСП имаха намерение да номинират Янаки Стоилов, но по-късно той се отказа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase