Снимка: БТА

Шуменският окръжен съд остави в ареста обвиняемия за четворното убийство в Каспичан Петър Петров.

63-годишният Петров каза в съдебната зала, че няма къде да се върне, тъй като домът му е запечатан, а няма и средства за парична гаранция.

Защитникът му посочи, че обвиняемият е споделил с него, че изпитва страх от насилие от страна на съселяните си и също поиска налагане на тази мярка.

Още по темата

Съдът сподели аргументите на обвинението, че е налице обосновано предположение за авторството на четворното убийство, както и че има реална опасност Петър Петров да се укрие и да извърши друго престъпление.

Петър Петров е обвиняем за убийствата на 81-годишния Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря Славка и 46-годишния им син Веселин.

Петър е син на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите син и дъщеря.

Оръжието на престъплението – брадва с 35-сантиметрова дръжка, с която той е нанесъл смъртоносни рани на убитите, е иззето от къщата. Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж.

Мярката "задържане под стража" може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна, предаде "Фокус".

По-късно прокурор Румен Рачев обясни, че обвиняемият признава вината си, като е дал лаконични обяснения. Петър Петров е бил осъждан за опит за убийство през 1989 година в Смолян, когато нападнал домоуправител. За това престъпление той е получил условна присъда и вече е реабилитиран.
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.