Работници от заводите протестираха и днес. Снимка: Булфото

Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски. Фабриката за спиртни напитки в Церковски и заводът за бутилиране във Венец остават запечатани за още един ден. Това реши Районният съд в Карнобат за затворените от Агенция "Митници" алкохолни фабрики, съобщи bTV.

Още по темата

По-рано днес служители на затворените обекти, свързвани с бизнесмена Миню Стайков, опитаха саморазправа с митническите служители.

Работниците, които са на смяна, дойдоха в завода, но не започнаха работа. Те скандираха:"Искаме заплати! Отворете ни завода!". Напрежението ескалира и се пренесе към митническия екип.

"Искаме митничарите да не стоят, а да тръгнат да събират доказателства, защото няма такива! Ние сме затворени с едно телефонно обаждане!", категоричен беше Динко Христов, главен механик.

Докато край гарата жандармерия охраняваше жп линията, за да не бъде блокирана отново, протестиращите се преместиха на пешеходните пътеки в Карнобат.

На извънреден брифинг Агенция"Митници" оповести откритите доказателства. Разпространи и видео с нелегално монтирано устройство във фабриката за производство на спиртни напитки в Церковски.   

"Служители на Агенция"Митници" установяват съществуването на кран, от който може да бъде изведен краен продукт етилов алкохол, или с прости думи казано спирт, без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства и без да бъде отчетено", поясни зам.-директорът на Агенция"Митници" Юлиан Мирков.

"С прости думи работят митничарите:"Краде се!" – без доказателства. Как така? Аз казвам, че не се краде. Този кран се използва единствено при профилактика", отговори на обвиненията Йовко Йовков, административен директор на фабриката.

От митницата поискаха складовете да бъдат запечатани за още 60 дни. Това пренесе недоволството на работниците под прозорците на съда в Карнобат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase