Архив: Булфото

Заради шест тома нови доказателства Апелативният специализиран съд отложи с няколко часа заседанието си, на което ще решава ще останат ли за постоянно в ареста собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, съпругът на сестра му - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат.

Според представителите на държавното обвинение тези доказателства трябва да убедят съда, че на свобода тримата могат да извършат нови престъпления, съобщи БНР.

Още по темата

Затова и тримата спецсъдии дадоха почивка до ранния следобед, за да могат - и те, и адвокатите на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари от цигари без бандерол, да се запознаят с новите доказателства.

Специализираната прокуратура влезе в началото на септември в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индустрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари.

Тогава бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", и още 10 души бяха задържани.

Разплитането на схемата, за която е задържан бизнесмена, започнала преди 2 месеца, когато е било образувано и делото. Това станало, когато ГДБОП ударили фабрика за производство на цигари в Карнобат. В нея работили граждани от Армения, които изобщо не напускали помещенията. В тях имало фитнеси, бани и всички удобсттва.

Седмичната печалба на фабриката била около 6 млн лева., по оперативна информация работили от около 2015 г. тогава обаче прокурорите не задържали никой.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase