Снимка: bTV

Надзирателят от Пазарджишкия затвор, който блъсна и уби 16-годишен велосипедист, след като на 30 август се качи пиян зад волана на своя Опел, отивал да си купи домати. Това заяви самият той пред съда.

По думите му той изпил една ракия и тръгнал от кв. "Сарая" към кв. "Ивайлово", за да си купи домати за салата.

Пред съда надзирателят Георги Доков обясни, че: "Просто така стана", когато беше попитан защо се е качил пиян зад волана.

Още по темата

Припомняме ви, че мъжът прегази 16-годишен велосипедист, а от пробите стана ясно, че в кръвта му има 1.58 промила алкохол. На мъжа беше наложена парична гаранция от 10 000 лева от Окръжна прокуратура Пазарджик, но по-рано днес стана ясно, че апелативния съд в Пловдив отменя решението и настоява за по-тежко наказание. 

Прокурор Божидара Попова настоя да му бъда взета най-тежката мярка за неотклонение, защото като надзирател той би трябвало да е представител на закона, а не да го погазва.

В мотивите на апелативния съд, освен това, се посочва, че Доков може отново да седне пил зад волана, заради което се смята за опасен. Освен това, надзирателят има зад гърба си и 9 акта за пътни нарушения, макар че глобите са с изтекла давност.

"Случилото се е доказано, Доков не го отрича, но няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Нарушения на пъту отпреди 10-12 години не може да бъдат отчетени като характеристични данни", възрази адвокатът на Доков, цитиран от "Труд".

Съдът, обаче, постанови надзирателят да бъде задържан отново заради голямото количество алкохол, открито в кръвта му след инцидента.

Съдия Ганев отбеляза също така, че според свидетели Доков е "криволичил по пътя". 

Коментари Напиши коментар

12

Врабеца

преди 7 месеца

Че този е виюновен нама спор.Трябва да влезе в пандиза,но въпроса ми е колко други пияни богаташи се разминават с решетките.понеже бутат пари под масата?

11

1.58 промила!?

преди 7 месеца

Една ракия,значи!?Тя да не е била от дамаджана!?

10

Анонимен

преди 7 месеца

И това пък ако е оправдание...?!