Снимка: Районна прокуратура Пловдив

69-годишна жена отива на съд за фалшифициране на завещание, пишат от "24 часа“, позовавайки се на информация от Районната прокуратура в Пловдив.

Жената е съставила фалшиво завещание, като саморъчно е написала документа от името на мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Разследващите установили, че в него 69-годишната измамничка завещала всичко само и единствено на своя внук – апартамент, къща и пари в банка. Според информация от районната прокуратура жената съставила завещанието през 2014 г.

По-късно мъжът починал, но наследниците му оспорили автентичността на завещанието. Документът бил прогласен за нищожен, а причината за това е, че завещанието трябвало да бъде написано изцяло ръкописно от самия завещател.

Според заключителната експертиза завещанието било написано от обвиняемата. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание. 

Коментари Напиши коментар

2

Ако все пак допуснем

преди 10 месеца

че мъжът е искал негов наследник да бъде нейното внуче, възникват въпроси:
Наследодателят подписал ли е завещанието?
Ако го е подписал пред нотариус, защо нотариусът не е попитал кой е написал целия текст, след като е видял, че документът представлява ръкопис?
Обикновеният гражданин няма как да знае, че в случая точно наследодателят е трябвало да напише завещанието собственоръчно. Жената пък е постъпила неразумно, като не се е посъветвала първо с адвокат.

1

Анонимен

преди 10 месеца

Да не е Вълчо?