Снимка: Булфото, архив

Съдът трябва да реши дали алкохолният бос Миню Стайков ще остане за постоянно в ареста. Той беше задържан по подозрение, че е част от престъпна група за данъчни измами, пране на пари, съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол. Общо членовете на групата са 8 души, като петима са задържани.

Още по темата

Синът на Миню Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а други двама са обявени за общодържавно издирване, тъй като няма данни те да са напускали страната.

Разследващи влязоха в домовете на Миню Стайков, а вчера МВР разпространи и видеа от акциите. Там са открити големи суми пари, произведения на изкуството и луксозни автомобили, част от тях – наети от германски автокъщи.

"Възложили сме 40 данъчни ревизии на различни дружества, които ще ни дадат пълна картина на извършените престъпления. 38 адреса бяха претърсени, интересното е, че са открити печати на кухи фирми и дори на една банка, която оперира на територията на страната. Той беше намерен в къщата на счетоводителя на една от фирмите. Този човек е със средно образование и сам е заявил, че не е експерт и нищо не разбира от счетоводство", обясни съобщи прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева допълни, че общо 20 са дружества, които са свързани помежду си и които са участвали в данъчни престъпления по случая "Карнобат".

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 месеца

“Миню и минимойте”- 1 част.
Очаквайте:
“Миню и минитвойте” - 2 част
и
“Миню ами не мойте” - финал на сезона

17

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен

От съветските републики...там крепостни - бол!

16

Анонимен

преди 9 месеца

Алкохолен бос ама и цигарен бос,бос и на двата акцизни склада щом му е отредена ролята да лепи бандероли,а няма държавни длъжностни лица материално отговорни за тази дейност свързана с отчета и счетоводството,осчетоводяването на произведените бройки подлежащи на акцизни сборове с необходимите разходи по нанасянето на кодовете и маркировките на артикулите дали ще бъдат баркодове или бандероли за произведен акциз,а в някои ЕС страни няма такива бандероли на стоките от двата продукта,как се справят