Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Над 20 служители от държавната администрация са на разпит в Националната следствена служба във връзка с тежката катастрофа край Своге от събота.

Сред призованите за днес е и регионалният министър Николай Нанков, предаде БНР.

Още по темата

При тежкия инцидент с автобус загинаха 17 души. Общо четирима ранени остават в тежко състояние.

До седмица ще стане ясно дали трите жени, които са настанени в "Пирогов" с опасност за живота, имат подобрение в състоянието. Това каза директорът на спешната болница проф. Асен Балтов, където са настанени общо шестима ранени при инцидента.

Трите жени са в централна реанимация на апаратна вентилация, днес им предстоят изследвания. Останалите пациенти са оперирани. Един може да бъде изписан до края на седмицата, уточни проф. Балтов.

Състоянието на най-тежко пострадалата жена, лекувана в "Св. Анна", вече е по-добро, съобщават от болницата. Днес тя не е на апаратно дишане и няма пряка опасност за живота й. Има подобрение в общото състояние и при другите четири пациентки и те вече са изведени от реанимация.

Все още е тежко състоянието на мъжа, пострадал при същата катастрофа. Той остава в реанимация, съобщиха от "Св. Анна".

От ВМА съобщиха, че 62-годишна жена, пострадала при катастрофата, е изписана от болницата. 30-годишният мъж, който е в реанимацията на същата болница, е без опасност за живота. Състоянието му остава стабилно, предстоят му оперативни интервенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар